Deep Listening Training

Professionele training voor zorgverleners, coaches, docenten, trainers, etc...

Deep Listening is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk veel te maken heeft met luisteren. Het vergroot je gewaarzijn tijdens het luisteren en helpt je om beter bij jezelf te blijven. Je neemt meer waar bij de spreker en je wordt je tegelijkertijd meer bewust van je eigen projecties en verwachtingen. Omdat Deep Listening uitgaat van je natuurlijke kwaliteiten kost deze vorm van luisteren -na enige oefening- minder energie: je gaat met minder inspanning meer horen. Als we werkelijk luisteren en ophouden het gesprek te 'sturen', ervaren spreker en luisteraar ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping.

Deep Listening Training wordt sinds een paar jaar aangeboden aan de huisartsenopleidingen van de VU en het UMCG. Sinds 2018 geeft Carel Braak workshops en trainingen in de regio Groningen.

Kijk voor het actuele overzicht in de agenda >>>

Deep Listening op maat

Locatie en tijden flexibel

Wil je met je team een workshop Deep Listening? Hebben jullie specifieke vragen, bijvoorbeeld over gezonde grenzen, overbelasting of zelfcompassie?

Deep Listening Training is in 2003 opgezet door de Britse therapeut Rosamund Oliver.  Meer dan 3.500 professionals hebben een training gevolgd en passen de methode toe in hun dagelijks leven en werk.

Deep Listening Training -voluit Awareness Centred Deep Listening Training (ACDLT) - is geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met luisteren. Deelnemers komen vooral uit de zorgsector, sociale sector, advocatuur en onderwijs. Evaluaties laten zien dat de training een positief effect heeft op de reeds bestaande luistervaardigheden. Het helpt de 'luisteraar' om open en nieuwsgierig te zijn, en tegelijkertijd beter bij zichzelf te blijven. De luisteraar is zich meer bewust van alles wat er tijdens de communicatie speelt en kan meer ontspannen tijdens het gesprek. Dit verandert de dynamiek van de uitwisseling en verhoogt de kwaliteit.

Carel Braak is bij Rosamund Oliver in opleiding en inmiddels 'certificated ACDLT-trainer'. Carel is als enige in Noord-Nederland aanbieder van het officiële ACDLT-programma.

Meer informatie over het internationale programma van Deep Listening vind je op www.deeplisteningtraining.com.

Workshops en Trainingen

Als je kennis wilt maken met Deep Listening kan je deelnemen aan een korte workshop. In een dagdeel maak je kennis met de techniek en kan je ook ervaren hoe Deep Listening direct van invloed is op de kwaliteit van de communicatie.

Wil je wat dieper de materie in, dan kan je een ééndaagse training volgen. Dit is een prima manier om de techniek en het achterliggende model te leren kennen. Er is veel ruimte voor daadwerkelijk oefenen en het integreren van de techniek in je dagelijks leven.

Daarnaast zijn er regelmatig langere trainingen en cursussen.

Training met Rosamund Oliver

Carel Braak en Rosamund Oliver geven een vijfdaagse training op 4-8 oktober in het Ierse retraitecentrum Dzogchen Beara. Meer informatie vind je op www.dzogchenbeara..org en www.deeplisteningtraining.com

Een compleet overzicht van de trainingen met Rosamund Oliver vind je op: www.deeplisteningtraining.com.

Individuele mindfulness-training

Heb je geen tijd om de achtweekse mindfulness training in een vast schema te volgen, wil je direct van start? Dan kan je ook kiezen voor individuele begeleiding. In overleg plannen we dan 8 sessies van 1,5 uur. Deze vorm geeft ook meer ruimte voor het toespitsen van mindfulness op jouw specifieke behoeften, zodat je alles wat je leert en ervaart ook werkelijk kunt toepassen.

FaLang translation system by Faboba